Categorii
Lenjerie de corp

Cum alegi cel mai potrivi sutien sport

Cum alegi cel mai bun sutien sport? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă sutienul sport potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Toate femeile care adoră să facă mişcare, indiferent da ies la alergat, se plimba cu bicicleta sau merg la o sală de sport, trebuie să deţină sutiene sport, care să le susţină bustul foarte bine în timpul efortului fizic.

Din păcate, multe doamne şi domnişoare fac greşeala de a merge la sala cu sutienele obişnuite, lucru care le poate afecta din punct de vedere fizic pe termen lung.

Aşadar, în rândurile următoare veţi găsi sfaturi preţioase referitor la cum trebuie alese în mod corespunzător cele mai bune sutiene sport!

De ce să alegi cel mai bun sutien sport

În primul rând, atunci când faceţi efort fizic, sânii sunt supuşi şi ei unui efort suplimentar, în comparaţie cu restul zilei. Aşadar, este important să îi îngrijiţi pe cât de mult posibil. Lenjeria intimă trebuie să corespundă întotdeauna cu activităţile pe care le desfăşuraţi.

În plus, sutienele sport sunt realizate în aşa fel încât să se plieze foarte bine pe nevoile voastre în timp ce faceţi mişcare, indiferent dacă mergeţi la sală, ieşiţi la o plimbare cu bicicleta sau pur şi simplu mergeţi la alergat.

Întrucât pieptul este compus în mare parte din ţesut adipos, în timpul mişcării puteţi experimenta de întinderi ale ligamentelor, dar şi de disconfort ori dureri în piept, dacă nu folosiţi sutiene speciale.

De preferat este să evitaţi astfel de situaţii nedorite. În plus, sutienele sport reduc în mod considerabil mişcarea verticală a pieptului în timpul antrenamentelor (cu până la 50%).

Materialul sutienului sport

Sutienele sport sunt confecţionate din materiale care să corespundă activităţii fizice sporite. Ele sunt realizate din materiale sintetice, pentru că acestea oferă o lejeritate cât mai mare în mişcare.

Bineînţeles, sutienele sport trebuie să aibă în compoziţia lor şi un procent de fibre naturale, pentru că pielea să poată respira în mod corespunzător.

Având în vedere că în timpul antrenamentelor probabil veţi transpira este bine că sutienele să fie alese cu multă grijă: ele nu trebuie să vă zgârie şi nici să vă frece pe piele.

Tipuri de sutiene sport

Recomandat este să alegeţi sutienele sport în funcţie de tipul de mişcare pe care urmează să îl faceţi.

Aaceste modele pot fi purtate foarte bine în timpul antrenamentelor uşoare (la cursurile de yoga, în timpul mersului său la orele de gimnastică).

Sunt realizate din ţesături elastice şi dense, însă nu au cupe şi sunt recomandate pentru femeile care sunt suple şi care poartă cel mult mărimea B;

  • Sutiene sport pentru nivel mediu

Este vorba despre sutiene pentru antrenamentele moderate şi pot fi purtate în timpul antrenamentelor de forţă, în timpul cursurilor de dans ori atunci când ieşiţi afară cu rolele.

Sutienele pentru nivel mediu au bretele moi şi totodată destul de late (aproximativ 2,5 centimetri), fiind indicate pentru doamnele şi domnişoarele care poartă mărimea C;

  • Sutiene sport pentru nivel ridicat

Sunt modele ideale pentru antrenamente intensive, aşa cum sunt cele de la cursurile de aerobic, echitaţie sau taibo.

De asemenea, puteţi să folosiţi aceste tipuri de sutiene şi în timpul alergării, pentru că pot susţine sânii foarte bine (chiar dacă aveţi un bust mai voluminos);

Caracteristici speciale ale sutienelor sport

În general, sutienele sport trebuie să aibă banda elastică de sub piept suficient de elastică, moale, dar şi lată, astfel încât să vă susţină pieptul la înălţime, indiferent de tipul de activitate fizică pe care îl desfăşuraţi.

De asemenea, recomandat este să optaţi pentru sutiene care au formă de T la spate, pentru acestea vă oferă o susţinere suplimentară a sânilor.

Cât despre inserţiile din plasa, ele îmbunătăţesc ventilaţia şi vă oferă un nivel ridicat de confort în timpul antrenamentelor.

Sisteme de prindere şi reglare

Nu uitaţi să acordaţi o importanţi deosebită şi sistemelor de prindere şi reglare. Întrucât după o perioadă de antrenamente s-ar putea să pierdeţi câteva kilograme este important ca sutienele sport pe care le alegeţi să fie dotate cu sistemele reglabile de prindere.

De asemenea, lenjeria intimă trebuie să se închidă cât mai bine, astfel încât să nu vă faceţi griji că în timpul mişcării s-ar putea descheia.

Tipuri de bretele

Bretelele sunt foarte importante, pentru că ele ajută la susţinerea sânilor în timp ce faceţi efort fizic. Este recomandat să alegeţi sutiene care nu au bretele nici prea strânse, dar nici prea largi.

Cel mai bine este să achiziţionaţi modele cu bretele reglabile, pentru că astfel le puteţi ridica sau le puteţi coborî exact atât cât aveţi nevoie.

Modele interesante

Dincolo de faptul că sutienele sport trebuie să fie practice şi comode, trebuie să fie şi interesante din punct de vedere estetic. Ca femei, cu siguranţă vă doriţi să vă simţiţi frumoase chiar şi atunci când mergeţi la sală, aşa că puteţi opta pentru modele interesante şi deosebite.

De exemplu, puteţi alege sutiene care să fie colorate, cu diferite imprimeuri sau cu aplicaţii finuţe. Dacă urmează să faceţi efort fizic, nu înseamnă că sunteţi mai puţin feminine!

Uşor de întreţinut

Despre sutienele sport trebuie să mai ştiţi faptul că sunt foarte uşor de întreţinut, având în vedere materialele din care sunt realizate.

Le puteţi clăti uşor imediat după antrenamente, pentru a le putea folosi următoarea zi. În general, indicat este să aveţi mai multe modele, pentru a le putea schimba periodic.

Concluzii

Ca femei este foarte important să aveţi grijă de voi, de corpul vostru, dar şi de sănătatea voastră.

Atunci când vă simţiţi bine din punct de vedere fizic, starea de confort psihic este şi ea la un nivel ridicat. Încercaţi să faceţi mişcare pe cât de mult posibil, indiferent dacă mergeţi la sală, la un curs de dans, la o plimbare cu bicicleta sau pur şi simplu la alergat.

Alegeţi sutiene sport care să vi se potrivească şi care să fie în concordanţă cu bustul pe care îl aveţi: astfel vă veţi proteja sănătatea şi totodată veţi putea obţine rezultatele dorite din punct de vedere fizic.

Înainte de a achiziţiona sutienele, luaţi în considerare sfaturile de mai sus, pentru a vă simţi întotdeauna confortabil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *